AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz'dan TOKİ'lere İnceleme

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 724 konut ile ilgili olarak yapılan Yüksek Hızlı Tren "YHT" tünelinin üzerine yapıldığı ve konutların risk altında olduğunu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve diğer ilgililerle birlikte TOKİ konutlarında inceleme yaparak, yüklenici firma yetkilerinden bilgi alan Poyraz, yaptığı açıklamada, TOKİ konutlarının yaz sonunda doğalgazı bağlı olarak tamamlanmış olacağını belirterek, hem yerel hem de ulusal basında, özellikle paralel medyanın TOKİ ile ilgili haber yaptığını hatırlattı.

Türkiye'de ilkleri yapanlar olarak bir taraftan YHT çalışmalarının olduğunu ve bir taraftan da kentin en sağlam konutlarını yaptıklarını anlatan Poyraz, şöyle konuştu:

"Diğer konutlara bir şeyimiz yok ama buranın diğer konutlardan daha sağlam olduğunu söylüyoruz. Çünkü zaten zemin kayalık, daha önce inşaat yapımı sırasında ciddi anlamda hafriyat noktasında sıkıntı yaşadılar. Neymiş, alttan tren geçiyormuş. Trenin geçtiği güzergah, binaların orada değil. Kaldı ki binaların altında da geçmiş olsa herhangi bir sıkıntılı durum yok. Bu zihniyetle o zaman bizim ne İstanbul'da, ne Ankara'da yerin altına metro yapmamamız lazım. Şu anda dünyanın neresine giderseniz gidin, yerin 20-30 metre altında metro tünelleri var. Kaldı ki, burada tünelin yüzeye yakınlığı 65 metre civarında. İcraatları nasıl karalayacağız, kötüleyeceğiz, bunun uğraşı ve talaşı içinde burada yapılan yatırımı kötü gösterme noktasında bir hedef şaşırtma yapılıyor kanaatindeyim. Burada 50 milyon liralık bir yatırım var. Biz ilçemize 50 milyon liralık yatırım kazandırmışız, Bozüyük halkımızın da kullanımına açmışız, 'Bula bula hızlı tren tünelini buluyorlar' deniyor. Diğer siyasi partili arkadaşlarımı da kınıyorum. CHP'nin, MHP'nin temsilcilerini ve milletvekili adaylarını davet ediyorum, gelsinler, yerinde görsünler."

Kaynak: AA