Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Nisan Ayı Toplantısı

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Nisan ayı toplantısı Fatsa'da yapıldı.

Ordu'da görev yapan ziraat odası başkanları ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantının başkanlığını Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, yaptı.
Fatsa Kültür Sarayında gerçekleşen toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Soydan, 800 rakımdan yüksek kesimlerde fındıkta zirai don yaşandığını söyledi.

Geçen senekine benzer bir don olayının bu sene oluşmadığını belirten Soydan, "Fındıkta 30 Mart 2014'te yaşadığımız don olayından sonra, 2015 yılının bahar döneminde don olacak mı diye hep tedirginlik içerisindeydik. Mart ve Nisan ayları sıkıntılı süreçte geçti. Belirli zamanlarda kar yağdı. Özellikle yüksek kesimlerde don olayı olacak mı olmayacak mı diye endişe ettik. Yüksek ilçelerimizin 800-900 rakımlı yerlerinde kısmi kuz dediğimiz yerlerde don olayı görüldü.

Geçen yıl 30 Mart'taki don olayı gibi korktuğumuz başımıza gelmedi. Özellikler orta ve sahil kesimlerinde her hangi bir tehlike şu anda gözükmüyor" dedi.

Fındığın zirai dondan etkilenmediğini yalnız doğumdan kaynaklı fındıkta noksanlık olduğunu ifade eden Soydan, nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen alan bazlı desteklemelerin sonuncusunun ödendiğini ve desteklemelerin devam etmesi için bakanlığa girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekledi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar ise Soydan'ın söylediklerine katıldığını ifade ederek, çabalarının bölge insanının temel geçim kaynaklarının başında gelen tarımı daha verimli hale getirmek ve fındık ürününe değer katmak olduğunu belirtti.

Kaynak: AA