Cumhuriyet Kadınları İzmir Şubesi Açıldı

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi Vatan Partisi İzmir 2. bölge adayları Şule Perinçek ile Hulki Cevizoğlu ve çok sayıda kadının katılımıyla açıldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) İzmir Şubesi’ni de açarak aktif hale getirdi. Açılışa ise Vatan Partisi İzmir 2. Bölge adayları Şule Perinçek ile Hulki Cevizoğlu, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney ve çok sayıda kadın katıldı.

Kadınlar tarafından alkışlarla karşılanan Şule Perinçek ile Hulki Cevizoğlu tek tek salonda bulunanları selamladı. Kadın milletvekili olmanın 550 erkek vekile bedel olduğunu ifade eden Şule Perinçek, “Tarım, hayvancılıkla uğraşan kadınların, sanayici kadınların sorunlarını meclise taşıtacağım. Bunlardan önemlisi üreten Türk milletinin başı dik, bağımsız yaşayan kadınını taşıyacağım. Çünkü kadın olabilmek için en azından ayağınızı bastığınız bağımsız bir vatan toprağı olmak zorundadır” dedi.

İZMİR’DEKİ ATATÜRKÇÜ RUHU TÜRKİYE’YE YAYILMALI”

İzmir’den aday olmanın büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirten Hulki Cevizoğlu da şunları söyledi:

“İzmir benim için Türkiye’nin başkenti olabilecek kadar önemli bir yer. İzmir’deki Atatürkçü ruhun Türkiye’ye yayılması gerekiyor. İzmir’deki direnişin sembolünü 1919’da da gördük. 2015’e kadar gelen süreç içinde de gördük. Bu yüzden buradan aday olmak benim için gurur vericidir.”
Kaynak: İHA