Ak Partili Şeboy: 'Otoyol Çeşme’ye Sıçrama Yaşatacak'
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Cemil Şeboy, İzmir’in turizm kenti olması için yapılan en büyük projenin İzmir-İstanbul otoyolu olduğunu belirtti. Şeboy, "İzmir-İstanbul Otoyolu Çeşme’ye büyük bir sıçrama yaşatacak" dedi.

Çeşme’ye dayanan sahil bandının çok güzel ve değerli olduğunu belirten AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Cemil Şeboy, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben yüzmeyi buralarda öğrendim. 30 yıl önce Urla’dan başlatılmak istenen turizm girişimleri vardı ancak engellendi. Şimdi güzelim sahiller konut yığınlarıyla doldu. Çeşme’ye bakıyoruz on binlerce bina var ama beş yıldızlı otel 4-5 tane var. Nasıl turizm olacak burada? Turist nereye gelecek? Planlama yanlış o yüzden planları yeniden ele alıp incelemek lazım ama bunu yaparken İzmir’le bütünleşik bir planlama lazım. Şimdi elimizde bir fırsat var. İzmir-İstanbul otoyolu Çeşme’ye büyük bir sıçrama yaşatacak. Nasıl İstanbullular Alaçatı’nın değerini kat be kat yükselttiler ise aynı şekilde İzmir’den başlayarak Urla sahilleri, Karaburun, Mordoğan ve Çeşme’nin tamamı Antalya sahilleri gibi olabilir ama altyapı çalışmalarının şimdiden başlaması lazım. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerek ilçe belediyeler hazırlıklarını yapmalı çünkü İzmir- İstanbul Otoyolu 2017’de açılacak. Ancak hazırlıksız yakalanırsak sadece bakarız."
