Ak Parti’li Adaylar Kadın Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Üsküdar’da kadın sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Alim Erdemir, CHP’nin seçim beyannamesini eleştirerek, “Sen kendi genel merkez binanda asgari ücretli olarak çalıştırdığın işçiye faydan yok ki, gelip de emekliye faydan olacak” dedi.

Ak Parti’li Adaylar Kadın Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Hüseyin Yayman ve Alim Erdemir, Kirazlıtepe Boğaziçi Kültür Merkezi’nde kadın sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Salona gelen milletvekili adayları Yayman ve Erdemir, masaları tek tek dolaşarak kadınlarla sohbet etti. Program sırasında bir konuşma yapan Erdemir, CHP’nin seçim beyannamesini eleştirerek, “Bugün CHP binasında kaç tane asgari ücretli çalışıyor biliyor musunuz. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkez binasında yüzde 90 asgari ücretli çalışıyor. Aldıkları maaş bin lira. Peki bu insanlar çıkıp da şunu diyebiliyorlar mı? Türkiye’de emeklilere 2 maaş ikramiye verebileceğiz diyebiliyorlar mı? Peki şimdi onlara soruyoruz. Sen kendi genel merkez binanda asgari ücretli olarak çalıştırdığın işçiye faydan yok ki, gelip de emekliye faydan olacak” şeklinde konuştu.

Erdemir, 2002 yılındaki seçimlerde AK Parti’nin yüzde 32,25 oyla 363 milletvekili çıkardığını hatırlatarak, “Biz 2002 yılında yüzde 34.25 oy oranı ile 363 milletvekili çıkarttıysak, bilge Başbakanımızla Allah’ın izni ile 400 milletvekilini çıkartırız. Hiçbir eksiğimiz yok” diye konuştu.

Milletvekili adayı Hüseyin Yayman ise, kadınların AK Parti’deki çalışmalarına dikkat çekerek, “Gerçekten bu hareketin bu partinin, bu davanın, bu misyonun en önemli temsilcileri sizlersiniz. Sizler evinizde çocuklarınızı bırakarak, partinin toplantısına geldiniz. Sizler evde eşinizi bırakarak parti faaliyetine geldiniz. Eğer bugün AK Parti yüzde 52 oy alıyorsa, eğer bugün AK Parti Türkiye’de birinci parti ise, eğer bugün AK Parti 3 tane yerel seçim, 3 tane genel seçim, 2 tane referandum, bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci parti olduysa bu sizin sayenizde oldu” dedi.

AK Parti’nin siyasette devrim yaptığını belirten Yayman, “Şimdi yeni bir seçime giriyoruz. Buna biz seçimlerin seçim diyoruz. Allah nasip ederse biz 9 seçimi kazandık. Bu dokuz seçimin anlam kazanabilmesi için10’ncu seçimi de kazanmamız lazım. Biz Allah nasip ederse bu seçimi de kazanıp yeni Türkiye’yi kurmak istiyoruz. Yeni Türkiye’yi de kurmak için de sizin duanıza, sizin çalışmanıza, sizin ter akıtmanıza, sizin özverinize ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA