Ayvalık 2. Uluslararası Halk Dansları Şenliği Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 20-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan 2. Ayvalık Uluslararası Halk Dansları Şenliği başladı.

Ayvalık 2. Uluslararası Halk Dansları Şenliği Başladı

Sırbistan, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen toplam 195 konuk çocuğun katılımıyla önceki gün Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleşen açılış töreni öncesinde, misafir ülkelerin konuk çocuklarıyla, onlara en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışan Ayvalıklı çocukların kaynaşmaları ve farklı dilleri konuşmalarına rağmen kurdukları dostluk köprüsü ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu kapsamda; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen şenlik programının ilk gününde ilçenin dünyaca ünlü Cunda Adası’ndaki Güneş Saati Meydanında gösteriler yapan üç ülke ve Ayvalıklı çocukların sergiledikleri halk dansları vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Tören programında; 23 Nisan günü saat 14.30’da Gümrük Meydanı’ndan ilçe merkezine uzanacak dev çocuk kortejinin oluşturulacağı bildirilirken, programın 24 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Ayvalık Belediyesi’ne ait Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek gala gecesiyle sona ereceği öğrenildi.

Ayvalık’ta ki 2. Uluslararası Halk Oyunları Şenliğinde; Sırbistan, Makedonya ve Bulgaristan’ın yanı sıra; Atatürk İlkokulu, Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu, Ayvalık Folklor Derneği, Halk Eğitim Merkezi, Sakarya İlkokulu, Altınova Merkez İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, 15 Eylül Ortaokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekiplerinin de gösterilere ait program da yer alacağı bildiriliyor.
Kaynak: İHA