Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Çanakkale Kara Savaşlarına ilişkin, "Çanakkale Zaferi Türk halkının kahramanlık tarihinin şanlı sayfalarından birisidir" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Sosyal ve Siyasi Konulardan Sorumlu Yardımcısı Hasanov, Çanakkale zaferine ilişkin yaptığı açıklamada Çanakkale zaferinin Türk halkının kahramanlık tarihinin şanlı sayfalarından birisi olduğunu söyledi.

"İşgalci orduların birleşik güçlerine Türkiye devletini yok etme politikalarına karşı Türk halkının ve kahraman Türk askerinin ölüm kalım savaşı, direnişi ve mücadelesidir" diyen Hasanov, "Çanakkale'de Türk askerleri ve onlara katılan Azerbaycanlıların da bulunduğu diğer gönüllüler Türk halkının iradesinin yenilmezliğini ortaya koydular, halkı ve devleti yok olmaktan kurtardılar" ifadesini kullandı.
Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımıyla her iki ülkede anma törenleri düzenleneceğini söyleyen Hasanov, 24 Nisan'da Çanakkale'de dünyanın çeşitli ülkelerinden devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü için büyük tören yapılacağını dile getirdi.
Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin gün geçtikçe daha da güçlendiğine dikkati çeken Ali Hasanov, Azeri askerlerin kahramanlıkları sayesinde toprak bütünlüğünün en kısa zamanda temin edileceğini ve işgal altındaki Karabağ'da zafer bayrağının dalgalandırılacağını söyledi.

Kaynak: AA