Çaykur’a Mevsimlik İşçi Alımları İçin Ön Kayıtlar Başladı

ÇAYKUR’da mevsimlik olarak çalışmak üzere alınması planlanan 2 bin 375 işçi için İŞ-KUR Rize İl Müdürlüğü’nde ön kayıtlar alınmaya başladı.

Çaykur’a Mevsimlik İşçi Alımları İçin Ön Kayıtlar Başladı
Gece saatlerinde İŞKUR İl Müdürlüğü önünde beklemeye başlayan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
ÇAYKUR’un mevsimlik işçi olarak işe alacağı 3 bin 500 işçinin Rize’den alınacak 2 bin 375’i için Rize İŞKUR İl Müdürlüğü ve ilçelerde oluşturulacak birimlerde ön kayıtlar alınmaya başladı.

Gece saat 01.00’den itibaren Rize İŞKUR İl Müdürlüğü önünde beklemeye başlayan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. İş umuduyla beklediklerini belirten vatandaşlar, “Gece 01.00’den itibaren burada bekliyoruz. İş umuduyla geldik. Bu saate kadar bekledik. İnşallah işe alınırız” diye konuştular.

İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ÇAYKUR tarafından istihdam edilecek işçiler için İŞKUR olarak ön kayıtları almaya başladık. İŞKUR olarak ÇAYKUR için yapılacak iş talebi başvurularında 14 Nisan tarihi itibariyle Rize’de ikamet etme zorunluluğu aranacak. Ayrıca 2 bin 375 işçi arasında işe alınacak bin 631 yükleme-boşaltma işçisi için sadece erkekler başvurabilecek. Alınan kayıtlarda yükleme-boşaltma işçilerinin dışındaki tüm taleplerde KPSS başarı barajı şartı aranacak. Ön kayıtlar 10 gün sürecek. İşe alınacak işçi adayları ise 5 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak kura ile belirlenecek. Başvurularda yoğunluk yaşanacağını tahmin ettiğimiz için Ardeşen, Pazar ve İyidere İlçelerimizde Kaymakamlıklarda İŞKUR istibat büroları oluşturduk. Ön kayıt yaptırmak isteyen adaylar bu noktalarda başvurularını yapabilecekler” dedi.

Kaynak: İHA