'su Hayattır'Resimleri Jüriyi Zorladı

Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen 'Su Hayattır' konulu resim yarışmasının jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı.

'su Hayattır'Resimleri Jüriyi Zorladı

Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, 'Su Hayattır' konulu resim yarışması ilk, orta ve liseler arası olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi.

"BÜTÜN RESİMLER AYRI BİR ANLAM TAŞIYOR"
Gerçekleştirilen Resim Yarışması hakkında açıklamada bulunan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı ve Jüri Üyesi Kılıç Kaya, "Belediye olarak sosyal etkinliklere ayrı bir önem veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sosyal etkinliklerimiz içerisinde öğrencilerimize de ayrı bir değer veriyoruz. Dünya Su Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz 'Su Hayattır' konulu resim yarışmasına katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz tarafından büyük bir emek harcanarak çizilen resimlerin her biri ayrı bir anlam ifade ediyordu. Bu nedenle ilk üçü belirlerken, jüri olarak gerçekten zorlandık. Öğrencilerimizin sosyal etkinliklere katılım göstermeleri ve emeklerinin tam karşılığı olmasa da onlara küçük bir hediye vererek ödüllendirmek istedik. Bu kapsamda yarışmada birinci olan arkadaşımıza bilgisayar, ikinci olan arkadaşımıza bisiklet, üçüncü olan arkadaşımıza tablet hediye edeceğiz. Yarışmamıza katılma cesareti göstermiş ancak dereceye girememiş arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı hem küçük birer hediye hem de teşekkür belgesi takdim edeceğiz" dedi.

Komisyonun üç kademede eleme ile gerçekleştirildiğini belirten Kaya, "İlk iki tur ön eleme, son tur ise puanlama usulü yapıldı. Her jüri üyemiz, resimlerin elemelerini, 1'den 5'e kadar puanlayarak gerçekleştirdi. En yüksek puanı alan resimler, derecelerine göre, 1., 2. ve 3. olarak seçildi. Cuma günü ödül töreninin gerçekleştirileceği etkinliğimizde yarışmaya katılan bütün resimlerin sergileneceği bir resim sergimiz olacak. Ayrıca etkinliğimizde kukla gösterisi, rapçi şarkıları, sihirbaz gösterileri, halk oyunları, Grup Rota'nın konseri de yer alacak" dedi.

'Su Hayattır' konulu resim yarışmasının jüri üyeliğini; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Şule Uygur, Hakan Akgöl, Hakan Yılbazbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, Kültür ve Sosyal İşler Proje Sorumlusu Mehmet Öcal, Kültür ve Sosyal İşler Proje Sorumlusu Ahmet Sarıgül, Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi ve Karikatürist İbrahim Atabey, Teknik Ressam Yasemen Uyumaz, İmar İşleri Müdürü Saniye Altay ve Etkinlik Planlama İsmet Tekin yaptı.
Kaynak: İHA