(özel Haber) Gaziantepli Kadınlar Sanat Öğreniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK) bünyesinde açılan kurslara gelen çoğu kadınlar, hem sana öğreniyor hem de el becerilerini geliştiriyorlar.

(özel Haber) Gaziantepli Kadınlar Sanat Öğreniyor

Kısa adı GASMEK olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları merkezi, yenilenen ekibi ve sistemiyle hizmete açılırken, merkez ayrıca Oğuzeli, Nurdağı, Nizip, Yavuzeli ve Araban ilçelerinde de hizmet veriyor. GASMEK'te, kente özgü el nakışı Antep işi, mekik oyası, halı desinatörlüğü, cam boyama, Kur’an-ı Kerim, bilgisayar işletmenliği, iş ve sosyal hayat, grafik ve animasyon, gümüş işleme, gitar, ney, İngilizce, Almanca, Osmanlıca dil eğitimi ve etüt gibi daha birçok alanda çeşitli kurslar verilirken, ücretsiz olarak verilecek kurslardan faydalanmak isteyenlerin merkeze gelmesi yeterli.

‘4 BİN 430 KİŞİ KURSLARDAN FAYDALANIYOR’
GASMEK Genel Koordinatör Yardımcısı İshak Sengir, GASMEK Olarak yeni bir yapılanma ve yeni bir oluşum içerisinde olduklarını dile getirdi. Sengir, “3 ay içerisinde hemen hızlıca çalışmalara başladık ve şu anda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz sanatsal olarak çalışıyoruz. Şu anda yaptığımız hizmetler anlamında. GASMEK olarak biz, şu anda hem merkez hem de ilçelerde olmak üzere 12 merkezimiz var. Genel anlamı itibariyle tüm kurs merkezlerimizde dil anlamında el sanatları, kişisel gelişim kursları ve güzellik ve cilt bakımı alanlarında çalışmalar yürütmekteyiz. Bizim genel anlamda iki ay içerisinde 50 farklı branşta kurslar açmış bulunmaktayız. Meslek eğitim kursları anlamında 4 bin 430 kişi bu kurslardan faydalanmaktadır" dedi.

Genel Koordinatör Yardımcısı İshak Sengir, “Genel amacımız eğitim kalitemizi ön planda tutmak ve kaliteli bir eğitim vermektir. Yetişkin kursiyerlerimiz anlamında özellikle biz bayanlar talepte bulunuyor. Biz bayanları o 4 duvar arasından çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

‘EVDE OTURAN KADINLARA ÇAĞRI’
Merkeze gelerek sanat öğrenen kadınlar ise, kadınlara çağrıda bulundu. Kadınlar, “Evde oturan kadınlar buraya gelebilirler. Burası çok güzel. Ortamımızda çok iyi. Kadınlar boş durmasınlar. Hem bir şeyler öğrenirler, hem de güzel zaman geçirirler. İlerde bir yerde açabilirler“ dediler.
Kaynak: İHA