Zeybekci Batum Toplantılarından Memnun

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gürcistan ve Azerbaycan'la şu anda yürütülen serbest ticaret anlaşmasının tarım hizmet ve yatırımların karşılıklı korunması, yatırımların da kapsayıcı şekilde yenilenmesi ve güncellenmesi üzerine anlaştıklarını belirtti.

Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu 4. Toplantısının ardından Bakan Zeybekçi, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Kvirikaşvili ve Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ile ikili ve üçlü görüşmelerde bulundu.
Zeybekci, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Bugünkü Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye ortak iş forumu çok başarılı geçti. Her iki ülke iş adamları ile iş dünyası bir araya geldi. İş dünyasınının problemlerini görüştük. Gerek Türkiye'deki Azerbaycan ve Gürcistan iş adamlarının problemlerini, gerekse Türk iş adamlarının Gürcistan'daki ve Azerbaycan'daki problemlerini görüştük" dedi.

"Gerek Gürcistan'la gerek Azerbaycan'la şu anda yürütülen yani şimdi Gürcistan'da yürürlükte olan serbest ticaret anlaşmasının tarım hizmet ve yatırımların karşılıklı korunması, yatırımların da kapsayıcı şekilde yenilenmesi, güncellenmesi üzerine anlaştık" diyen Zeybekci, güncellemelerin ise çok kısa bir sürede tamamlanacağını ifade etti.

Bakan Zeybekci konuşmanın sonunda Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne de değinerek: "Daha çok üçlü bir şekilde ticaretimizi geliştirmek üzere faydalı oldu, yararlı oldu. Ulaştırma ile ilgili bazı sorunlar vardı ki Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu 2015 yılı sonu itibariyle bitecek. Bittiği zaman Hazar geçişinin de hazır hale gelmesiyle ilgili bazı görüşmelerimiz oldu. Olumlu faydalı güzel görüşmelerimiz oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA