Tdv Öğrencileri 100 Yıllık Buluşma İçin Yola Çıktı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) eğitim kurumlarında orta ve üniversite düzeyinde eğitim gören 40 öğrenci, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret edecek.

TDV'nin eğitim desteği verdiği yurtiçi ve dışından 40 öğrenci, Tek Yürek Çanakkale Programı kapsamında vakıf genel merkezinden Çanakkale'ye dualarla uğurlandı.
Vakfın Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, uğurlama töreninde, TDV olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlamaları kapsamında "Tek Yürek Çanakkale" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Ziyaretin, Vakfın himayesinde Kayseri, Bursa, Konya, Ankara ve İstanbul illerinde öğrenim gören ortaöğrenim ve üniversite düzeyinde öğrencilerce gerçekleştirileceğini belirten Palakoğlu, "Çanakkale'de şehit olan Osmanlı askerlerinin geldiği Saraybosna, Priştine, Üsküp, Filibe, Şam, Halep, Irak, Bağdat, Azerbaycan, Yemen, Fas, Kafkasya, Kars, Diyarbakır, Erzurum gibi birçok Osmanlı şehrinden gelip Türkiye'de öğrenim gören gençlerimiz ümmet kardeşliğinin en güzel örneklerini sergileyecekler" dedi.

Palakoğlu, öğrencilerin Arapça, Arnavutça ve Türkçe dillerinde Çanakkale Türküsü etkinliği ile Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen resmi kutlamalara katılacağını kaydetti.

Öğrencilerin, şehit düşen dedelerini kabirleri başında ziyaret etme imkanı bulacaklarını vurgulayan Palakoğlu, "Dedelerinin mezarları başında yüzyıllık buluşmayı gerçekleştirecekler" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA