Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin Açıklaması

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, yaptığı basın açıklamasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK)bankacılık sektörü ile ilgili yayımladığı genelgeye tepki gösterdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin Açıklaması
Şahin, “Son yılarda tüketicilerin binbir emekle kabul ettirdiği, yargı kararlarıyla tescil ettirdiği tüm kazanımlar yeni yasanın kasıtlı olarak yanlış yorumlanması neticesinde adeta çöpe atıldı. Yarışta öne geçen ve bankaların haksız ücretlerine ‘dur’ diyen tüketiciler yeniden başlangıç noktasına getirildi” dedi.


Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin yaptığı basın açıklamasında, “Tüketiciler Birliği, Tüketici Haftasını bankalara ve elektrik dağıtım firmalarına hediye etti. Bu sene ki Dünya Tüketiciler Gününü kutlayamıyoruz. Bu yıl ve görünen o ki bundan sonraki yıllarda da bu günü kutlama hakkı bankalara ve elektrik dağıtım şirketlerine geçti” diye konuştu.

Her sene 15-21 Mart tarihleri arasının Dünya Tüketiciler Günü olarak kutlandığını ifade eden Şahin, “Son yılarda tüketicilerin binbir emekle kabul ettirdiği, yargı kararlarıyla tescil ettirdiği tüm kazanımlar yeni yasanın kasıtlı olarak yanlış yorumlanması neticesinde adeta çöpe atıldı. Yarışta öne geçen ve bankaların haksız ücretlerine ‘dur’ diyen tüketiciler yeniden başlangıç noktasına getirildi” ifadelerini kullandı.

Şahin ayrıca, “Tüketici Hakem Heyeti Başkanı ve raportörleri bir yerde toplanarak banka avukatları tarafından tabiri caiz ise beyinleri yıkandı, yeni yarışın kazananı da burada açıklandı. İşin en vahimi de bu organizasyonu yapanın tüketiciyi korumakla görevli genel müdür olması, hakem heyetlerinde geçen yıl yaklaşık 850 bin dosya görüşüldü ve bunun yüzde 85’i bankacılık işlemleriyle ilgiliydi. Tüketici lehine verilen kararlarda aynı orandaydı” diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Şahin, “Cep telefonu üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri artarak devam ediyor. Reklam ve tanıtım tacizleri edepsiz bir şekilde sürüyor. Garanti sonrasında fahiş yedek parça ve onarım hizmetleri aynen devam ediyor. Abonelik hizmetlerinde keyfi uygulamalar devam ediyor. Tüketicinin korunması Genel Müdürü bankaları da alsın yanına Dünya Tüketiciler Gününü birlikte kutlasınlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA