Denizli'de Baraj Yapımı Nedeniyle Mezarlar Taşınacak

Acıpayam ilçesinde yapımına başlanan Sami Soydan Sandalcık Barajı havzasında bulunan mezarların su altında kalmaması çalışma başlatıldı.

Baraj çalışmaları kapsamında Suçatı, Yolçatı, Sandalcık ve Karaismailler mahallelerindeki kamulaştırma işlemleri sürüyor.
Acıpayam Mal Müdürlüğü, Suçatı Mahalle Muhtarlığı'na gönderdiği yazıda, mahalledeki Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 mezarlığın EPDK kararı gereğince kamulaştırılacağını bildirdi ve ilgili vatandaşların işlemler için başvuruda bulunmasını istedi.
Suçatı Mahalle Muhtarı Erol Yatkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baraj nedeni ile göl sahasında kalacak mezarlıklar için kamulaştırma kararının geldiğini belirterek, "Mezarlarını kaldırmak isteyenlerin 30 Mart 2015 tarihine kadar adlarını Suçatı heyet üyelerimize adlarını yazdırmaları gerekmektedir" dedi.

Aza Eser Balaban, mezarların kaldırılması ile ilgili EPDK'dan bir karar geldiğini ifade ederek, "EPDK'nın göndermiş olduğu yazıda, köydeki 4 mezarın tamamıının kamulaştırılacağı ortaya çıktı. Bundan dolayı sıkıntılar meydana gelmeye başladı.

Biz de çaresiz durumdayız. Ne yapacağımzı şaşırdık. Bize gelen yazılı bir evrak var, resmi bir yazı var" diye konuştu.

Kaynak: AA