Büyükşehir Çalışanlarına Ybs Eğitimi Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, Yönetim Bilgi Sistemleri (YBS) Projesi kapsamında yapılan güncellemeler ve yeniliklerle ilgili eğitim verildi.

Büyükşehir Çalışanlarına Ybs Eğitimi Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen YBS Projesi, geliştirilen kullanıcı dostu yeni uygulamalarla hizmet vermeye devam ediyor. Ocak ayı itibariyle yapılan birçok yenilik ve güncellemenin kullanıcılara sunulmasıyla, uygulamada önemli kolaylıklar sağlanıyor. YBS Projesi’nde yapılan bu yeniliklerin tanıtımı amacıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda çalışanlara eğitim verildi.

Kaynakların verimli ve planlı kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilen program, kurum içerisinde oluşturulan belgelerin düzgün yönetilmesi, iş süreçlerinin iyileştirmesi ve tek dosya mantığı ile iş takibinin yapılabilmesini sağlıyor. Bulut bilişim teknolojisi ile oluşturulan program açık kaynak kodlu ve geliştirilebilir basit ara yüzlerden meydana gelmekte. Bu sayede bilginin aktif paylaşımı ve bilgi üretiminde standart sağlandığı gibi e-devlet kapsamında daha iyi hizmetler üretilmekte.

E-masa üzerinden iş ve evrak takibi, kurum içerisinde oluşan birçok verinin raporlanması ve verilerin anlamlı hale gelmesini sağlayan iş zekası uygulamaları, iş süreçlerinin dijital platforma taşınması ile e-form, e-imza kullanımı iş süreçlerini kısaltan bazı temel uygulamalardan. İntranet portal üzerinden kurumsal paylaşım ve kişisel bilgi takibinin yapılabiliyor olması kullanıcılara özel kullanım kolaylıkları sağlıyor. Ayrıca kurumsal arşivin oluşturulması da program sayesinde gerçekleştirildi.

Yönetim bilgi sistemleri modülleri içerisinde bulunan Coğrafi Bilgi Sistemi görüntüleyicisi, kentin paydaşları olan ilçe belediyeleri ve altyapı kuruluşları ile haberleşebilmekte, karar mekanizmalarına aktif katılım sağlandığı gibi kente ait ortak bir veri havuzunun oluşmasına da imkan sağlamakta. Kocaeli genelinde tüm kazı ruhsatlarını hem vatandaşa, hem de çalışanlara zorluk çıkarmadan tamamen internet ortamında yapılabilmesini sağlayan YBS AYKOME süreci aracılığıyla 3 günde ruhsat verilebiliyor.
Kaynak: İHA