Kepez Belediyesi’nden Şafak ve Kültür Mahallelerine Öğrenci Yurdu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, üniversite öğrencilerine yönelik, Şafak ve Kültür mahallerine 2 yurt yapacaklarını bildirdi.

Kepez Belediyesi’nden Şafak ve Kültür Mahallelerine Öğrenci Yurdu

Başkan Hakan Tütüncü, 1 yıl içerisinde ilçeye 15 yeni okul kazandırırken, üniversite öğrencilerinin barınma taleplerinin karşılanmasına yönelik de yatırımlara destek veriyor.

Yurtlardan birinin, belediyenin Şafak Mahallesi’nde tahsis edeceği arazi üzerine Diyanet Vakfı Kepez Şubesi işbirliği ile hazırlanacak olan ortak proje kapsamında yapılacağı belirtildi.

Yurt binasının yapımı için de iki kurum arasında protokol imzalanacak. Protokol imzalanmasıyla ilgili gündem maddesi, Kepez Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Ortak proje ile ilgili protokol düzenlemek üzere Başkan Tütüncü’ye, diğer iş ve işlemleri yürütmek üzere belediye encümenine yetki verilmesi talebi oy birliği ile meclisten geçti. Yurt binasının öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Tütüncü, “Türkiye Diyanet Vakfı’nın, belediyemiz işbirliği ile bölgemizde bir öğrenci yurdu inşası talebi oldu. Bu talebi, meclisimizin onayına sunduk. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine yakın bir yer olan Şafak Mahallesi’nde, belediyemiz arazisi üzerine Diyanet Vakfı Kepez Şubesi ile ortak proje halinde üniversite öğrencilerimizin barınması için yurt inşa edeceğiz” dedi.

İkinci öğrenci yurdunun ise İlim Yayma Cemiyeti ile ortaklaşa Kültür Mahallesi’nde inşa edileceğini kaydeden Başkan Tütüncü, yurt binasının inşaatına önümüzde günlerde başlanacağını açıkladı.

Kaynak: İHA