Çocuklar Yarıyıl Tatilini Camilerde Değerlendirdi

Afyonkarahisar Müftülüğü öncülüğünde çocukların yarıyıl tatilini değerlendirmesini amacıyla düzenlenen "Haydi Çocuklar Namaza Projesi", kapanış programında çocukların birlikte kıldığı namazla sona erdi.

Sivil toplum kuruluşları platformunun desteğiyle gerçekleştirilen projenin kapanışı için öğle vakti Selçuklu Camisi'nde program düzenlendi.

Yüzlerce çocuk ve cemaatin katıldığı öğle namazının ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.
Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, yaptığı konuşmada, davetleri üzerine camileri dolduran çocuklara, onlara refakat eden büyüklerine teşekkür etti.
"Bugün sizi ödüllendirmek için değil, sizlere teşekkür etmek, tebrik etmek için davet ettik" diyen İşliyen, şöyle konuştu:
"Siz ne ile ödüllendirilirseniz ödüllendirilin kazanacağınız, ileride sizi bekleyen ödülün, sizin alacaklarınızla kıyaslanmayacağını, bitmeyeceğini, tükenmeyeceğini, sonunun olmayacağını ifade etmek için sizi davet ettik. Allah, peygamberlerle komşuluk vadediyor, sıddıklarla, salihlerle beraber olmayı vadediyor. Bundan büyük ödül olabilir mi? Allah, cami alışkanlığımızı, canımız bedenimizde kaldığı müddetçe devam ettirmemizi nasip etsin bizlere. Ben anne ve babalara da teşekkür ediyorum. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bir insanın imanına vesile olması, dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."
İşliyen'in konuşmasının ardından İsmailköy Kur'an Kursu öğrencileri ilahiler okudu. Programa katılan çocuklar, cep telefonlarını ellerine alarak ilgiyle dinledikleri arkadaşlarının fotoğraf ve videolarını çekti.
Programın sonunda, cami bahçesinde vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: AA