Kanada İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Teknoparkizmir’e Ziyaret

Bölgesinde bulunan 134 firmanın 85’i yazılım sektöründe yer alan Teknoparkizmir, Kanada’nın dikkatini çekti.

Kanada İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşarı Rene Wassill, Teknopark İzmir ile işbirliği çalışmalarının sinyalini verdi.
Kanada İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşarı Rene Wassill, İYTE Rektörü ve Teknoparkizmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden ve Teknoparkizmir Genel Müdürü Yücel Yaşar’ı ziyaret etti.

Teknoparkizmir ofisinde gerçekleşen ziyarete; Kanada İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşar Yardımcısı Osman Çakıroğlu da eşlik etti.

Kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Güden konuklara, İYTE ve Teknoparkizmir bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek dönem için planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

“EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI İÇİN ADIM ATILMASI FAYDALI OLACAK”
Teknoparkizmir hakkında bilgi sahibi olduklarını söyleyen Kanada İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşarı Rene Wassill, Kanada firmaları ile Teknoparkizmir arasında başta ICT, yazılım, interaktif medya gibi konularda olmak üzere eğitim ve işbirliği çalışmaları için adım atılmasının faydalı olacağını dile getirdi.

“KANADALI FİRMALARI AĞIRLIYOR OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYARIZ”
İki ülke arasında gerçekleşecek her türlü işbirliğinin sevindirici ve olumlu sonuçları olacağına inandıklarını belirten Teknoparkizmir Genel Müdürü Yücel Yaşar ise, Kanadalı firmaları yakın dönemde Teknoparkizmir’de ağırlıyor olmaktan memnuniyet duyacaklarının altını çizdi.

Yaşar toplantıda, Teknoparkizmir’in kuruluşundan bu yana gerçekleşen gelişim sürecini, yapılan yatırımları ve yoğunlaştığı sektörleri özetleyen bir sunum yaptı.
Kaynak: İHA