Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hızal Açıklaması

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Cennet vatanımızda barış ve huzur içerisinde yaşamak için geçmişte atalarımız nasıl mücadele etmişse, aynı ruhla bedenimizi vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi.

Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan Şah Fırat operasyonunda şehit olan Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı'ya Allah'tan rahmet ailesine de başsağlığı diledi.
Mecliste yaşanan gerginliğe de değinen Hızal, şunları kaydetti:
"Gazi meclisin içerisinde yaşanan gerginlikler Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine olan saygısızlıktır. Bugüne kadar hiç görmediğimiz olaylarla karşı karşıya kalmaktayız. PKK terör örgütünün temsilcileri olan şahıslar, Türkiye Cumhuriyeti devletine 35 yıldır kan ve gözyaşını yaşattılar Bugün de görüyoruz ki gazi meclisin içerisinde kan ve şiddet olaylarını yaşatmaktadırlar. Bu canilere fırsat verildiği zaman ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yapak için hiçbir zaman çekinmemektedirler. Bizler bu cennet vatanımızda huzur ve barış içerisinde yaşamak için geçmişte atalarımız nasıl mücadele etmişse, aynı ruhla bedenimizi vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."
Kaynak: AA