Sivas’ta Necmettin Erbakan'ı Anma Gecesi Düzenlendi

Sivas’ta eski başbakanlardan, Saadet Partisi’nin (SP) kurucu Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölümünün 4’üncü yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Sivas’ta Necmettin Erbakan'ı Anma Gecesi Düzenlendi

Erbakan Vakfı tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra katılımcılara merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi izletildi.

Programa katılan, Necmettin Erbakan'ın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasında vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu’na da Allah’tan rahmet diledi.

Babasının yaşamından bahseden Fatih Erbakan, şöyle konuştu:
“O cesur, kararlı, o büyük mücahidin davasına sahip çıkan, emanetine sahip çıkan milli görüşçüler olarak biz de aynen kendisi gibi bu akşam Sivas’tan zalimlere hep birlikte meydan okuyoruz. Bu akşam Sivas’ta ve Türkiye’nin Anadolu’nun dört bir yanında Erbakan Vakfı olarak, Erbakan hocamızı anarken bu programları yaparken sadece rahmetli olan bir şahsiyeti anmakla kalmıyoruz. Sadece bir anma gecesi yapmıyoruz. Aynı zamanda dünya siyonizmine, zalimlere hakkın ve adaletin düşmanlarına hep bir ağızdan sesleniyoruz. Diyoruz ki Erbakan hoca vefat etti diye hiç sevinmeyin, hiç kendi kendinize gelin güvey olmayın. Erbakan hocamız vefat etti fakat onun arkasında onun davasına sahip çıkan, onun sancağını tutup kaldıran, onun yolunda yürüyen yüzlerce, binlerce, milyonlarca Erbakan var. Yeniden ayağa kalkıyoruz, yeniden iktidara yürüyoruz, yeniden geliyoruz. İnşallah bu sefer Erbakan hocamıza yarım bıraktırılan, kendisine yaptırılmayan o projeleri, İslam Birliği projesini ve yeni bir dünya projesini gerçekleştirmek için geliyoruz.”
Programa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA