Uetd'nin 'Avrupa'daki Barış ve Kardeşliğe Kan Veriyoruz' Kampanyası

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, "Burada kan bağışıyla gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyonun asıl sebebi bizim buralı olduğumuzun bir teyididir. Biz sözde değil özde Avrupalıyız, Avrupalı Türkleriz" dedi.

UETD'nin, "Avrupa'daki Barış ve Kardeşliğe Kan Veriyoruz" sloganıyla 26 Ocak'ta Avrupa genelinde başlattığı etkinliğin finali Hessen eyaletindeki Offenbach kentinde Kızılhaç Kan Merkezi'nde gerçekleştirildi.

UETD Hessen Bölge Başkanı Mustafa Kasalak ve çok sayıda UETD üyesinin katıldığı etkinlik kapsamında, Türk vatandaşları kan bağışında bulundu.
Konuya ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamada bulunan Çelik, Avrupa'nın yaklaşık 100 merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda vatandaşın katılarak kan verdiğini söyledi.

Özellikle son zamanlarda Avrupa ve Almanya'da ırkçılığın yükselmesine dikkati çeken Çelik, "Avrupa ülkelerinde özellikle Almanya'da göçmen kökenli vatandaşlarımız PEGIDA karşıtı gösterilere katıldılar. Bu katılım sonucunda PEGIDA'nın çok sınırlı kaldığı ve özellikle Dresden'de çok marjinal bir grup olarak görüldüğü ortaya çıktı" diye konuştu.

Çelik, ırkçılığın yükselişine rağmen Almanya'da çoğunluğun birlik ve beraberlik içinde ırkçılığa hayır dediğini kaydetti.

Söz konusu etkinlikle sosyal bir mesaj vermek istediklerine işaret eden Çelik, "Bizim özellikle burada kan bağışıyla gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyonun asıl sebebi bizim buralı olduğumuzun bir teyididir. Biz sözde değil özde Avrupalıyız, Avrupalı Türkleriz" dedi.

Avrupa'da yaşayan Türkler'in toplumun bir parçası olduğunu vurgulayan Çelik, "Manevi değerlerimizi koruyarak buradayız. Her konuda duyarlılık göstermek istiyoruz ve bu duyarlılığımızı da teyit etmek istiyoruz. Yani sosyal olaylarda özellikle bizi ilgilendiren konularda değil her konuda duyarlılığımızı gösterme adına Kızılhaç ile ortaklaşa kan bağışı yapma kararı aldık" diye konuştu.

Öte yandan kampanya kapsamında "Bir tarafta kanla ölüm yağdıranlar, diğer tarafta kanla hayat verenler, tarafını seç", "Kan acil değil devamlı ihtiyaçtır" ve "Barış ve huzura kan ol, hasta insanlara can ol" sloganlarının kullanıldığı bildirildi.

Kaynak: AA