Bursa'da Kuvvetli Lodos

Bursa'da şiddetli lodos nedeniyle zarar gören yerlerin tespit edilmesi için il ve ilçelerde kriz masaları oluşturuldu.

Haftasonu etkisini gösterip 3 gün süren Bursa'da yerini yağmura bıraktı. Lodosun etkisinin azaltmasıyla beraber il ve ilçe merkezlerinde kriz masaları oluşturularak mağduriyetlerin giderilmesi ve hasar tespitlerinin yapılması için ekipler çalışmalara başladı.

Yıldırım'da şiddetli lodosun neden olduğu zararı tespit etmek için harekete geçen Başkan İsmail Hakkı Edebali, İlçe Kriz Merkezi sayesinde Yıldırım'da oluşan mağduriyetlerin tespitinin yapılacağını söyledi.

Zarar tespiti yaptırmak isteyen Yıldırımlıların kendilerine talepte bulunmaları gerektiğini söyleyen Başkan Edebali, "İlçemizde etkili olan lodos birçok bölgede özel ve kamuya ait binalar ile araçların zarar görmelerine neden oldu. Hemşehrilerimiz, lodosun neden olduğu zararları ilçe kriz merkezimize geldikten sonra dolduracakları form ile bildirebilirler. Aynı zamanda konuyla ilgili 363 34 34 numaralı İlçe Kriz Merkezi hattını ve 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayıp bilgi alabilirler" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi'nde ise Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri lodosun sona ermesinin hemen ardından temizlik çalışmalarına başladı.

195 mevkici 4 ekip ile sabahın erken saatlerinden itibaren yollarda ve parklarda,ağaç dallarına, çalılıklara, park ve bahçelere toplanan atıkları toplamak için çalışma başlattı.
Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, bundan sonra yaşanacak lodoslarda can kayıplarının yaşanmamasını, çevrenin zarar görmemesini temenni ettiklerini belirterek, ''Yıkıntı ve atıkları ücretsiz topluyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak üzerimizi düşen vazifeyi yerine getirmeyi taahhüt ederiz. Mal kayıplarına ve yıkımlara uğrayan vatandaşlarımız kullanılmaz hale gelmiş eşyalarını ve yıkıntı atıklarını ücretsiz olarak Müdürlüğümüz toplama sistemine verebilirler. Atıkları bir noktaya çıkaran vatandaşlar 444 16 03 numaralı telefonu arayarak mağduriyetini belirttikleri takdirde birimlerimiz en kısa sürede verdikleri adrese giderek atıkları ücretsiz olarak alacaklardır" dedi.

Osmangazi Belediyesi de Bursa'daki lodos felaketinde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edebilmek adına 2 sepetli araç, 1 vinç, 4 kamyon, 15 budama ve toplama elemanından oluşan ekip kurdu. Ekipler, vatandaşların zarar görmemesi için 24 saat görev yaptı.
Saatteki hızı yer yer 130 kilometreye ulaştığı bildirilen lodos nedeniyle Osmangazi'de kurulan acil müdahale birimine gelen ihbarları değerlendiren ekipler, 42 çatı uçması olayına müdahale etti. Ayrıca 58 mahallede devrilen 242 ağaç ekipler tarafından temizlenirken, birçok mahallede reklam panosu ile park ve bahçelerin zarar gören çitleri ve çevresindeki müştemilat ekipler tarafından onarıldı.

Kaynak: AA