'Tecavüz Olayları İçin İdam Cezası Geri Gelsin” İmza Kampanyası

Samsun’da Osmanlı Diriliş Ocakları, Özgecan Arslan cinayetin ardından tecavüz olayları için idam cezasının geri getirilmesi için imza kampanyası başlattı.


Osmanlı Diriliş Ocakları, İstiklal Caddesi üzerinde açtıkları stantta vatandaştan destek istedi. İmza kampanyasına vatandaşın yoğun ilgisinin olduğunu söyleyen Osmanlı Diriliş Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Arslankaya, “Tecavüz olaylarına karşı idam cezasının geri gelmesi için imza kampanyası başlattık. Tecavüz ve benzeri olaylarının önüne geçilmesi için bir yasa çıkarılması amaçlı böyle bir çalışma başlattık. Halkımız da buna büyük bir destek veriyor. Bizim amacımız bu çalışmanın medya aracılığı ile büyük bir kampanyaya dönüştürülmesidir. Topladığımız imzaları Ankara’ya göndereceğiz. Gittikçe artan şiddet ve tecavüz olaylarının önüne geçilmesi için caydırıcı cezaların getirilmesi lazım. Şimdiki cezalar caydırıcı olmuyor, ‘yok tahrik indirimi yok iyi hal indirimi’ ile bu suçları işlemiş olanlar yine halkın arasında oluyor. Bizim amacımızda bunun önüne geçilmesi. İdam veya hadım cezası geri getirilerek bu canilere en iyi cevabın verileceğini düşünüyoruz” dedi.

Toplanılan imzaların 2 bini geçtiğini söyleyen Arslankaya, “Bir hafta sürecek olan imza kampanyasında toplanan imzaları Ankara’ya ileteceğiz. Bu imzalarla birlikte devlet büyüklerimizden gerekli yasanın çıkarılmasını talep edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA