Beşiktaş’ta Özgecan Aslan İçin 'Sessiz Çığlık” Eylemi

İçel’de hunharca öldürülen Özgecan Aslan için Beşiktaş’ta “Sessiz Çığlık” eylemi gerçekleştirildi.

Beşiktaş’ta Özgecan Aslan  İçin 'Sessiz Çığlık” Eylemi
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve belediye çalışanlarının da katıldığı eylemde kadınlar siyah kıyafet giyerken, eyleme destek veren erkekler, “Erkek olduğumdan utanıyorum” dedi.


İçel’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Beşiktaş’ta “Sessiz Çığlık” eylemi gerçekleştirildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve belediye çalışanlarının da katıldığı eylemde kadınların siyah kıyafetler giydiği görüldü.

Ellerinde Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taşıyan belediye çalışanları 10 dakika boyunca sessiz bir şekilde durdu. Düzenlenen eylemde Özgecan Aslan’a yapılan vahşet kınanırken, bazı kadınların ağladığı görüldü.

Eylemde kadınlar ve erkekler, “Hepimiz Özgecan, hepimiz kadınız”, “Kadına şiddete hayır” şeklinde sloganlar attı.

“VAHŞET, HEPİMİZİN YÜREĞİNİ DAĞLADI”
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, kadınlara yönelik şiddetin durması için acil önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederek, “İnancım gereği kadın kutsaldır. Kadına şiddete karşıyım. Kadına şiddeti kınıyorum. Bugün burada hayatının baharında tecavüze uğrayarak, hunharca katledilen masum bir meleğin, sevgili Özgecan Aslan için toplandık. Erkek şiddetine maruz kalan tüm kadınlarımız için toplandık. 20 yaşındaki gencecik kızımızın uğradığı, akıllara durgunluk veren, vicdanlarda derin titremelere yol açan vahşet hepimizin yüreğini dağladı. Bu artık münferit diyemeyeceğimiz, toplumsal bir sorun ve hiç durmadan gerçekleşen bir vakalar zincirine dönüşen kadın cinayetleri artık yürekleri dağlamanın ötesinde bir anlam ifade ediyor” dedi.

Hazinedar, “Sessizliğimizle tüm Özgecan’ların sesi olacağız. Sessizliğin şiddetinin her türlü şiddetten çok daha etkili olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Katillerin ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten bir kadın, “O kadar çok söylenecek söz varken, sözün bittiği yerdeyiz. Bugün Özgecan için buradayız, hepimiz siyah giyindik” diye konuştu.

“ERKEK OLDUĞUMDAN UTANIYORUM”
Bir başka kadın ise “Kadınların, genç kızların rahatça, özgürce hangi saat olursa olsun tedirgin olmadan dışarıya çıkıp evlerine varabilmelerini istiyoruz” dedi.

Eyleme destek veren bir erkek ise yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Erkek olduğumdan utanıyorum. Tüm erkeklere bir çağrıda bulunuyorum. Kadın özgürlüğüne destek vermeleri ve kadını özgürleştirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA