Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Eskisaray Camii’ne İnceleme

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri Eskisaray Camii’nde yapılacak olan restorasyon çalışmasıyla ilgili ön incelemede bulunarak, cami cemaatiyle bir araya geldi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Eskisaray Camii’ne İnceleme

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Palalı ile birlikte Adıyaman’a gelen 3 kişilik teknik heyet, geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan Eskisaray Camisindeki restorasyonu öncesinde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Eskisaray Mahallesi Muhtarı Mahmut Göksu, caminin arka kısmında bulunan 200 kişilik kapalı alanın yıkılmasına ve tuvaletlerin sayısının azaltılacak olmasına tepki göstermişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Muhtar Mahmut Göksu ile telefonla görüştükten sonra Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yeniden bir değerlendirme yapmasını talep etti.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri yeniden camiye gelerek cemaati dinledi. Muhtar Mahmut Göksu ve cami cemaati restorasyona karşı olmadıklarını ancak, kapalı alanın ve tuvalet sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdiler.

Muhtar Mahmut Göksu, Eskisaray Camisinin daha önce restore edildiğini ve bu restorasyon sırasında caminin tarihi eser niteliğindeki taş yapı mihrabının çalındığını iddia etti. Göksu, “Restorasyonun birkaç gün içerisinde başlanacağını bize bildirdiler ancak biz kapalı alan sorununa çözüm bulunmasını, tuvaletlerin sayısının azaltılmamasını talep ettik. Biz restorasyonun yapılmasını istiyoruz ancak, caminin arka kısmındaki 200 kişilik yerin kaldırılmasıyla cemaate yetersiz olacağını savunuyoruz. Ekipler taleplerimizi dinlediler ve yeniden bir değerlendirme yapacaklarını dile getirdiler” dedi.

Kaynak: İHA