Sur'daki Cami Ve Okula Yönelik Terörist Saldırılara Tepkiler

Mardin, Elazığ ve Şırnak'taki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, PKK'lı teröristlerce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde cami ve okullara düzenlenen saldırıları kınadı

DİYARBAKIR - Mardin, Elazığ ve Şırnak'taki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Fatih Paşa Camisi ile okullara yönelik terör saldırılarına tepki gösterdi.

Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) Genel Sekreteri Muhammed Arasan, terör örgütü PKK'nın kuruluş amacının Müslümanlara savaş olduğunu söyledi.

PKK'nın saldırıları sonrası bölgedeki birçok yerde eğitimin adeta felç olduğunu bildiren Arasan, "Bu yetmiyormuş gibi PKK'nın okullara saldırması kabul edilemez bir durumdur. Saldırıları şiddetli bir şekilde kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Kızıltepe Köy Mezra ve Beldelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der) Başkanı İsmail Mecid, okul ve camiye yönelik saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Bu saldırıları nefretle kınadıklarını bildiren Mecid, "Eğitim yuvaları toplumu kalkındıran ana unsurlardır. Bu tür saldırılardan bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- Şırnak

Şırnak Nuh Eğitim Derneği Başkanı Nurettin Tatar, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Fatih Paşa Camisi ile 2 okulun yakılmasını lanetlediklerini söyledi.

Terör örgütünün en büyük hedefinin okumuş ve dindar bir neslin yetişmesini engellemek olduğunu dile getiren Tatar, şöyle konuştu:

"Çünkü terör eylemlerinde kullanabileceği insanlar genellikle okumamış ve dinden uzak insanlardır. Dolaysıyla dini semboller ve eğitim yuvaları her zaman hedeftedir. Bundan dolayıdır ki terör örgütü, ilim yuvalarını ve camileri hedef alıyor."

Bu yaşananların örgütün gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ifade eden Tatar, örgütün 40 yıllık tarihinde her zaman kan ve göz yaşının hakim olduğunu anımsattı.

Şırnak İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Rezzan Birlik ise savaşlarda dahi okul ve ibadethanelere saldırı gerçekleştirilmediğini vurgulayarak, "Yapılan saldırıları lanetliyoruz. Bu saldırılar, terör örgütünün ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

- Elazığ

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Bahşi, PKK terör örgütünün, özellikle gençlerin ve çocukların eğitim kurumlarıyla buluşmasını engellemeyi hedeflediğini belirtti.

Terör örgütünün, bölge halkının cahil kalmasını sağlayarak, dağa çıkabilecek insan sayısını artırmayı hedeflediğini vurgulayan Bahşi, şunları söyledi:

"Bölge halkından, hain terör örgütünün kirli yüzünü ve emellerini görmesini ve gereken tepkiyi göstermesini bekliyoruz. Yapılan saldırıları nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Bunlar emellerine ulaşamayacaktır. Bölgede eğitim öğretim devam edecek ve öğretmenler de bu tür tehditlere aldırmadan görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerdir."
Kaynak: AA