Sivas'ta Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sivas'ta, Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu toplantısının yapıldığı bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Alim Barut başkanlığında yapılan toplantıda, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumun tespit edilmesi, hazırlanan eylem planı kapsamında uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesi ve takibi konuları ele alındı.

Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Barut, Sivas'ta uyuşturucu mücadelesinde kurumların üzerine düşen görevi yaptığını, uyuşturucu ticaretinden ziyade kullanımının düşürülmesi konusunda gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Barut, "Şehirlerin büyümesi toplumsal sorunları arttırmaktadır. Uyuşturucu da bu sorunların en başında gelmektedir. Toplumsal bilincin arttırılması ve uyuşturucunun zararlı etkilerini bu tür toplantılarla kamuoyuna duyurulması ile başarı sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ile kamu kurum ve kuruluşu müdürleri katıldı.

Kaynak: AA