Teknoloji Buluşmaları Toplantısına Vali Şahin Damgasını Vurdu

Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ’Türkiye Teknoloji Buluşmaları’na Edirne Valisi Dursun Ali Şahin damgasını vurdu.

Teknoloji Buluşmaları Toplantısına Vali Şahin Damgasını Vurdu
Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ’Türkiye Teknoloji Buluşmaları’ Trakya’daki KOBİ ve girişimcileri Edirne’de bir araya getirdi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen teknoloji festivalinde açılış konuşması yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. Programın moderatörlüğünü yapan Metin Uca da yakında emekli olacak olan Vali Şahin’in açılış konuşmasının ardından mesleğini elinden alacağını söyledi.



Programda konuşan Vali Şahin, bugünün konusunun teknoloji, girişimcilik, inovasyon ve e-iletişim olduğunu belirtti.

Vali Şahin’in konuşması esnasında takıldığı yerde müdahale eden Metin Uca’ya Vali Şahin, "Sen oradan müdahale ediyorsun, müdahale etmeye devam et. Konuşmaya müdahale eden sunucumuz, ben kendisini de kutluyorum" dedi.

Vali Şahin’in konuşması esnasında salonda bulunanlar kahkahalara boğuldu.

Teknolojinin değiştiğine vurgu yapan Vali Şahin, insanların da değiştiğini belirterek, "Değişik değişik insanlar, sakal bırakanlar, sakalın bilmem bir kısmını bırakanlar, insanlar şaşırır duruma geldi adeta. Yine de insan oğlu güzel, Allah-ü Teala’nın insanlarına ne yapsak güzeldir. Bu güzelliğin anında insanların çok çalışması gerekir. Çok çalışırsa insanlar daha güzel olur. Allah’ın insanlara beyin vermiş ama biz bunun yüzde 95’ini kullanamadan öbür tarafa hoş geldin diyorlar. Bu güzel beyni niye kullanamıyoruz. En azından yüzde 6-7’sinin kullanmamız çalışmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Mevlana’nın bir sözününden örnek vermek isteyen Vali Şahin, duraksayınca salondan yardım geldi ve "Öyle diyor dimi çok şey söylemek isterken. Mevlana ’Artık yeni şeyler söylemenin zamanı geldi’ diyor. Yeni şeyler söylemek için de çok çalışmak lazım. Yüce insan Atatürk ne diyor; ’Millete efendilik yoktur, hizmete efendilik vardır’ deyince salonda alkış koptu.

Televizyon sunucusu ve program moderatörü Metin Uca, konuşmanın ardından Vali Şahin’in elini sıkarak tebrik etti.

Açılışta Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Yener Yörük, Edirne Valisi Dursun Al Şahin, Eticaretsem Kurucusu Merter Özdemir de konuşma yaparken, konuşmacılar tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Kaynak: İHA