'Şehit Ressam Hasan Rıza Hayatı Ve Resimleri' Kitabı Tanıtıldı

EDİRNE – Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver'in kaleme aldığı "Şehit ressam Hasan Rıza hayatı ve resimleri" kitabı tanıtıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Hasan Rıza'nın müdürlük yaptığı Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki tanıtımında Trakya Üniversitesi yayınları tarafından günümüze uyarlanarak basımı yapılan kitabın, Hasan Rıza’nın genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Hasan Rıza’nın Edirne için çok önemli bir isim olduğunu dile getiren Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Bu kitabın kazandırılmasında emeği olanları kutluyorum. Çünkü büyük şahsiyetin tanınacak olmasına vesile olacak bu eser,  günümüze kazandırılıyor. Özellikle gençlerimize bu konuda merak uyandırılması bakımından son derece önemli. Hasan Rıza, Fatih'in İstanbul’a girişini resmetmiş, Mohaç Meydan savaşını yapmış, canı kadar sevdiği eserleri uğruna şehit olmuş biri. Dünya da belki ressamlardan hiç şehit yoktur gibi geliyor bana. İşte Edirne’de büyük şahsiyet Hasan Rıza var."

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise Hasan Rıza'nın ressamlığının yanında eğitimciliği olduğunu da söyledi.

Konuşmalardan sonra Hasan Rıza’nın tablolarının yer aldığı oda katılımcılar tarafından gezildi ve basılan kitabın dağıtımı gerçekleşti.

Kaynak: AA