Kalkınma Bakanı Yılmaz TÜMSİAD Heyetini Kabul Etti

ANKARA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın yakalanamayacağını belirterek, "Türkiye cesaretle birtakım reformları gerçekleştirmeli" dedi.

Yılmaz, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Bakan Yılmaz, Türkiye ekonomisi için KOBİ'lerin önemine işaret etti. Dünyadaki ekonomik tablonun iyi gitmediği bir dönem yaşandığını ifade eden Yılmaz, böyle bir ortamda siyasi istikrarın Türkiye'ye önemli bir avantaj sağladığını söyledi.

Yılmaz, seçimlerle ortaya çıkan tablonun Türkiye için önemli bir şans olduğunun altını çizerek, "Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Reformlar yapmamız gerek, bunun içinde iş dünyamızın desteğine ihtiyacımız var. Türkiye cesaretle birtakım reformları gerçekleştirmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Reformların toplumun tüm kesimlerince sahiplenilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, bu kapsamda kamu ve özel sektörün birlikte çalışması gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, uzun vadeli planlar yaparak politikalar belirlediklerine dikkati çekerek, "2023 artık yakın bir hedefe dönüştü. Belki 2035'e yönelik 20 yıllık bir perspektif oluşturup yeni hazırlayacağımız planları ve programları da bu çerçeveye oturtma gibi bir niyetimiz var. İnşallah bu önümüzdeki sene buna biraz yoğunlaşacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA