Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Serindağ Açıklaması

"Yerel yönetimlerle yapı denetim kuruluşlarında jeoloji mühendisi istihdamının bir zorunluluk haline getirilmesi bilimsel, teknik ve kamusal bir sorumluluk"

Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Ali Serindağ, yerel yönetimlerle yapı denetim kuruluşlarında jeoloji mühendisi istihdamının bir zorunluluk haline getirilmesini istediklerini bildirdi.

Serindağ, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirtti.

Yapılan incelemelere göre bu yıl Türkiye'de 21 bin civarında deprem meydana geldiğini kaydeden Serindağ, depremin bir doğa olayı olduğunu ancak afete dönüşmesinin engellenebileceğini belirterek, "Ruhsat veren merkezi ve yerel kamu idarelerinin temel görevlerinden biri de yurttaşların afetlere karşı can güvenliğini sağlamak, sağlıklı ve güvenli yapıların üretilmesini ve buna ilişkin denetim görevinin yerine getirilmesini sağlamaktır. Sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede güvenli bir barınma için yapı denetim süreçlerinde jeoloji mühendislerinin mutlaka yer alması gerekiyor. Yerel yönetimlerle yapı denetim kuruluşlarında jeoloji mühendisi istihdamının bir zorunluluk haline getirilmesi bilimsel, teknik ve kamusal bir sorumluluk" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA