İddianame 3. Kez Başsavcılıkta

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame 3. kez başsavcılığa gönderildi. Daha önce 25 şüphelinin yer aldığı iddianamede şüpheli sayısının 26’ya çıktığı öğrenildi.

İddianame 3. Kez Başsavcılıkta
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame bir kez daha Başsavcılığa gönderildi. Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli sayısı daha önceki iddianameye göre arttığı görüldü.

İlk iddianamede 25 şüpheliye yer veren savcılığın ufak değişiklikler yaparak başsavcılığa gönderdiği iddianamede bu kez 26 şüphelinin yer aldığı öğrenildi.

Başsavcılığa gönderilen iddianamede İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul İstihbarat eski Müdürü Ahmet İlhan Güler ve Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay’a yönelik suçlamalarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

İDDİANAME GEÇTİĞİMİZ AY HAZIRLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından çoğu kamu görevlisi 25 şüpheli hakkında geçtiğimiz ay iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dönemin İstanbul eski emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon eski Emniyet Müdür Reşat Altay, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer, İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar’ın da bulunduğu 25 şüpheli hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kasten öldürme","Resmi belgede sahtecilik", "Resmî belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "Görevi kötüye kullanmak” gibi suçlardan cezalandırılması istenilmişti.

SAVCI GERİ İSTEDİ

Savcı Kökçü, onaylaması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuz Yöntem’e gönderdiği iddianamede UYAP sisteminde, Hrant Dink cinayeti ana davasına bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilme seçeneğinin olmadığını fark edince iddianamenin iadesini istemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da savcı Kökçü’nün talebi doğrultusunda 20 Ekim’de iddianameyi savcısına geri göndermişti.

BAŞSAVCILIK İADE ETTİ

Savcı Gökalp Gökçü, iddianameyi, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi istemi de ekleyerek, 21 Ekim’de tekrar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayına sunmuş, Başsavcılık iddianameyi, "sonradan toplanacak delillerin haklarında dava açılan şüphelilerin durumunu değiştirebileceği" gerekçesiyle Savcı Gökalp Kökçü’ye iade etmişti.

Kaynak: İHA