Okul Sosyal Hizmet Birimi Fark Edip Keşfediyor

Okul ile aile arasındaki işbirliğini geliştirmek, öğrencilerin her türlü sorununa çözüm üretmek, okul başarılarını artırmak, nitelikli bir nesil yetiştirmek amacıyla başlatılan "Okul Sosyal Hizmet Birimi" önemli çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

Okul Sosyal Hizmet Birimi Fark Edip Keşfediyor
Okul Sosyal Hizmet Birimi, pilot uygulama yaptığı Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu’nda Öğrenci Analiz Haritası çalışması yaptı. Çalışma ile parçalanmış aile, yoksulluk, engel durumu, okul devamsızlığı, çeteleşme gibi dezavantajlar tespit edilirken, diğer taraftan farklı alanlarda yetenekleri olan çocuklar da keşfedildi. Matematik, edebiyat, resim, spor, müzik, el sanatları alanlarında yetenekli olduğu belirlenen 26 çocukla bir araya gelinerek ilgi-yetenek alanlarının konuşulduğu eğlenceli bir paylaşım gerçekleştirildi.

Çocukların yeteneklerinin daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilip uygun yönlendirmelerin yapılabilmesi için Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ile işbirliği yapılarak, dernek temsilcilerinin çocuklarla bir araya gelmesi sağlandı.

Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Derneği temsilcileri ve pilot okulun öğrencileri bu çalışmadaki desteklerinden ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA