Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 79. Yılı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79'uncu yılı nedeniyle mesaj yayımladı

MARDİN - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79'uncu yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Koçak, mesajında, "Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde büyük zaferin müjdecisi, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 79. yılında saygıyla anıyoruz" İfadelerine yer verdi.

İstiklal mücadelesinin muvaffakiyetinde, cephedeki kahramanlar kadar manevi önderlerin de büyük emeğinin geçtiğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Bu manevi önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif’in sanat gücüyle birlikte sahip olduğu millî ruhu ve heyecanı da ortaya koymaktadır. Marşın yarışma yoluyla seçimi ve ödüllendirilmesi karşısındaki tavrı da Mehmet Akif’i tasvir eder. Mehmet Akif Ersoy, bu büyük mücadeleye tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. Kaleme aldığı İstiklal Marşı, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metnidir."

Mardin Valisi Koçak, Mehmet Akif Ersoy’un hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olduğu, Mehmet Akif Ersoy’u ebedi âleme intikalinin 79. yıldönümünde rahmet ve şükranla andıklarını kaydetti.
Kaynak: AA