Öğrenciler Her Gün '1 Dakikaları'nı Kuşlara Ayırıyor

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde "1 dakikanı ayır, kuşlar aç kalmasın" sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında öğrenciler, yoğun kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara öğretmenleri ile yem bırakıyor

MEHMET AKİF ALDOĞAN - Tekirdağ'da, Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde "1 dakikanı ayır, kuşlar aç kalmasın" sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında öğrenciler, yoğun kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara öğretmenleri ile yem veriyor.

Okul müdürü Ahmet Üzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin başlattığı uygulamayla öğrencilerin öğretmenleri ile her gün kuşlara yem verdiklerini söyledi.

Bu tür faaliyetlerin okulda gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Üzgün, "Olumsuz hava şartları nedeniyle yem bulmakta zorlanan kuşların aç kalmalarını önlemek amacıyla böyle bir proje geliştirdik. Gurur verici bir çalışma oldu. İnşallah kuşlarımız öğrencilerimizin ürettiği yemler sayesinde aç kalmayacak" dedi.

Projenin diğer okullara da örnek olmasını umut ettiklerini belirten Üzgün, "İnşallah bu tür duyarlılık uyandıran projeler ilçemizdeki tüm okullarda yaygınlaşır. Çevreye duyarlı, merhametli, doğayı ve hayvanları seven nesiller yetiştirmek istiyoruz elbette" diye konuştu.

Coğrafya öğretmeni Murat Körük de öğrenciler ile beraber kış mevsiminde beslenmekte zorluk çeken kuşlara kolaylık sağladıklarını söyledi.

Körük, hazırladıkları yemlikleri öğrencilerle okulun yakınındaki ağaçların dallarına yerleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Öğrenciler ile rulo haline getirdiğimiz kartonlara reçel sürüyoruz ve üzerini susama buluyoruz. Bu işlem yaklaşık bir dakika sürüyor. Daha sonra hazırladığımız bu yemlikleri okulun çevresinde bulunan ağaçlara yerleştiriyoruz. Bu uygulama ile hem kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara yardımcı oluyoruz hem de öğrencilere doğa ve hayvan sevgisi aşılanıyor."

Öğrencilerden Beyza İldam ise kuşlara yem vermekten büyük keyif aldıklarını anlatarak, "Bu tür projelerimiz devam edecek. Her zaman yararlı projeler yapacağız. Bunu yapma nedenimiz de okulda sadece derslerle vakit geçirmek istemiyoruz. Biraz daha sosyal projeler yapmak istiyoruz. Kuşların aç kalmaması için böyle bir proje gerçekleştirdik. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA