Turizm Fakültesi Mutfak Laboratuvarı'na Kavuştu

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, uzun zamandır yapımı devam eden ‘Mutfak Laboratuvarı’na kavuştu. Açılış törenine mutfak ve eğitim dünyasından önemli kişiler katıldı.

Turizm Fakültesi Mutfak Laboratuvarı'na Kavuştu
Yunus Emre Yerleşkesi Turizm Fakültesi’nde hizmete giren laboratuvarın açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay ve Abidin Ünsal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Adnan Özcan, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Semra Günay Aktaş, ülke çapından ünlü aşçılar, öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

4 BÖLÜMDEN OLUŞAN MUTFAKTA TÜM EKİPMANLAR MEVCUT

2014 yılında yapımına başlanan ve alt yapı projeleri kapsamında Anadolu Üniversitesi kaynaklarıyla yapılarak Turizm Fakültesi içerisine kurulan Mutfak Laboratuvarı, eğitim mutfağı, ana mutfak, pastane ve bulaşıkhane olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Tüm alanlarında son teknolojiden faydalanılan Mutfak Laboratuvarı’nda, öğrencilerin eğitim sırasında rahat takip edilebilmesi için gerekli kamera ve ekran sistemi de yer alıyor. Açılışı gerçekleştirilen laboratuvarda, öğrencilerin uygulama yapabilmesinin yanı sıra profesyonel mutfaklarda karşılaşacakları tüm ekipmanlar mevcut durumda bulunuyor. Mutfakta, aynı anda 20 öğrenci bir eğitmen eşliğinde uygulama yapabilecek.

“TÜRK MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITMA KAPSAMINDA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Mutfak Laboratuvarı’nın açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, son dönemlerde liselere yaptıkları ziyaretlerde öğrencilerle konuşma fırsatları olduklarını söyledi.

Öğrencilerin meslek hiyerarşisinde üstte olan doktorluk veya mühendislikten başka aşçılığa da yönelmeye başladıklarını belirten Gündoğan, “Öğrencilerin aşçılığı tercih etmesi gerçekten bu mutluluk verici. Biz de bu işin akademik ayağı olan üniversite olarak var olmaya devam edeceğiz. Türk mutfağını dünyaya tanıtma kapsamında faaliyetlerimiz bundan sonra devam edecek. Her zaman federasyonumuzla ve aşçılarımızla işbirliği içerisinde öğrencilerimizi yönlendireceğiz. Topluma hizmet kapsamında ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün Turizm Fakültesi içerisinde ilerleyen dönemlerde ülkemizde ses getiren faaliyetler yapacaktır. Sektöre nitelikli eleman yetiştireceği konusunda şüphem bile yok zaten. Bugünkü açılışın önce öğrencilere sonra da üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimiz İnşallah mutfakta kendilerini çok iyi geliştirecekler hocalarımızla beraber. Bu mutfaktan yetişen öğrenciler de lezzet dağıtacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından, katılımcılar mutfağı gezerek laboratuvar hakkında bilgiler aldı.
Kaynak: İHA