Suriye Dışişleri Bakanı Muallim Açıklaması 'Türkiye Üzerinden Gelen Yabancı Savaşçı Akınına Odaklanılmalı'

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, ülkesindeki çatışmayı bitirmek için gösterilen uluslararası çabanın, Türkiye ve Ürdün üzerinden gelen yabancı savaşçı akışının önlenmesi konusuna odaklanılması gerektiğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Çin ziyareti sırasında Çin Danıştay Başkanı Yang Jiechi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye’deki IŞİD ve El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi gibi örgütlerin oluşturduğu tehdit konusu ele alındı. Suriyeli Bakan görüşmenin ardından bölgedeki duruma yönelik açıklamalarda bulundu. Mualllim, terörle mücadele konusunda BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması gerektiğini ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, ülkesindeki çatışmayı bitirmek için gösterilen uluslararası çabanın Türkiye ve Ürdün üzerinden gelen yabancı savaşçı akınının önlenmesi konusuna odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Muallim, dün gerçekleştirdiği temasları sırasında ise Suriye’nin Cenevre’de gerçekleştirilmesi planlanan barış görüşmelerine katılmaya hazır olduğunu ve görüşmelerin ulusal birlik hükümeti kurulmasını sağlayacağına umduğunu ifade etmişti.
Kaynak: İHA