'Kardeşlik Bedel İster' Kampanyası

İnsan Vakfı, Suriyeliler için başlattığı kampanya sonucunda topladığı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (İnsan Vakfı), iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren ve kış mevsimiyle birlikte zorluk yaşayan Suriyeliler için "Kardeşlik bedel ister" adıyla başlattığı kampanya sonucunda topladığı yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

İnsan Vakfı Genel Başkanı Kemal Eliş yaptığı yazılı açıklamada, vakıflarının, 1992'te "önce insan" diyerek ve eğitimi önceleyerek faaliyetine başladığını belirterek, vakfın, yıl içinde binlerce öğrenciye eğitim, burs, öğrenci evi, kitap ve kırtasiye gibi yardımlarda bulunduğunu aktardı.

Vakıf ayrıca okul yapımı, okullara kütüphane kurma, mescit yapma gibi talebe yönelik yardım faaliyetlerini de yürüttüğünü vurgulayan Eliş, şunları kaydetti:

"Gelinen noktada; ağırlaşan kış şartları ve saldırıların artmasıyla birlikte Suriye'de yaşam çok daha zor. Hayatta kalan Suriyeli mazlumlar daha da çaresiz ve birçok insani yaşam hakkından mahrum. İnsan Vakfı, pek çok dünya ülkesinin saldırdığı Suriye'de ne kadar mazluma ulaşabilirse o kadar çok yardım götürmeyi hedefliyor. Vakfımızın hedefi, evi olmayanlar için çadır, yakacak, battaniye, gıda ve temizlik malzemesinden oluşan 15 tırlık yardım malzemesini Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırmak. Yardımlar Lazkiye, İdbib ve Halep’te dağıtılacak."

Eliş, yardımlarını Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen hayırseverlerin www.insanvakfi.org.tr adresinden ve bankalardan nakit bağış yapabileceğini hatırlattı.
Kaynak: AA