Genç Girişimcilere Faizsiz Kredi Desteği Çağrısı

SİVAS - Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, son çıkan kararnameyle esnaf ve sanatkarlara 30 bin lira, genç girişimcilere ise 100 bin lira faizsiz kredi verileceğini anımsatarak, girişimcileri destekten faydalanmaya davet etti.

Demirgil, yaptığı yazılı açıklamada, kararnameyle makine, ekipman, demirbaş, iş yeri modernizasyonu, ham madde ve döner sermaye ihtiyacı olan esnaf sanatkarlarla, KOSGEB girişimcilik destek programını bitiren genç girişimcilere kredi imkanı sağlandığını hatırlatarak, "İlgili kararnameye göre, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak kredi kullandıracağız. Kredi başvurusunda bulunanlar kredinin kullanım amacını yazılı olarak taahhüt edecekler. Ayrıca hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB’den de yazı getirecekler. Daha önce kredi kullanmış olup, bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden, kredi taksit borcu bulunanlar bu imkanından faydalanamayacak" ifadelerini kullandı.

Genç girişimcilerin 100 bin lira sıfır faizli kredi kullanabileceklerini aktaran Demirgil şunları kaydetti:

"KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç, KOSGEB girişimcilik destek programı’nı bitiren ve başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara KOSGEB tarafından onaylanmış projelerini Halk Bankası’na sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar yüzde yüz faiz indirim oranı uygulanarak kredi kullandırılabilecek."

Kaynak: AA