Selçuk'ta Uçak Bakım Eğitimi Verilecek

METEM Uçak Gövde Motor Atölyesi, Boeing şirketinin desteğiyle hizmete açıldı

Uçak bakım eğitiminin verileceği Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürlüğü Uçak Gövde Motor Atölyesi, Boeing şirketi ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteğiyle hizmete açıldı.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, törende yaptığı konuşmada, kurumlar arası işbirliğiyle hayata geçirdikleri projeye Boeing şirketinin verdiği desteği çok önemli bulduklarını ifade etti.

Hava ulaşım sektörünün giderek geliştiğine dikkati çeken Bakıcı, bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim kurumlarının da önemini vurguladı.

Mesleki ve teknik eğitimde ara eleman yetiştirmek istediklerini söyleyen Bakıcı, "Ara elaman yetiştirmeyen ülkelerin gelişmesinin çok da mümkün olmadığını biliyoruz. Özellikle son dönemlerde meslek lisesi, memleket projesi ile biz meslek liselerini birincil konuma getirmenin yol ve yöntemlerini muhakkak bulmak zorundayız" diye konuştu.

Selçuk'ta tarım ve turizm sektörlerine ek olarak üçüncü, dördüncü sektörleri yaratmak zorunda olduklarını vurgulayan Bakıcı, şöyle devam etti:

"Selçuk'u eğitim üssü yapacağız' dedik. Eğitime, özellikle de mesleki ve teknik eğitime vereceğimiz her katkının bu bölgenin kalkınmasında önemli bir dinamizm sağlayacağını biliyorum. Dolayısıyla hep birlikte bu anlayış içerisinde hareket edeceğiz."

- Boeing Türkiye Genel Müdürü Işıl:

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl ise METEM'e açılan Uçak Bakım Atölyesi ile uzay ve havacılık alanında daha iyi mesleki eğitim fırsatları sağlayarak destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek" dedi.

Havacılık sektörü içerisinde uçak bakımının çok kritik bir alan olduğuna dikkati çeken Işıl, 20 yıl içinde küresel ekonominin büyümesiyle havayolu şirketlerinin de büyüyeceğini belirtti.

Uçak sayısının artmasına bağlı olarak uçak onarım ve bakımı yapılması için uçak bakım teknisyenlerine de ihtiyaç duyulacağını söyleyen Işıl, 2034 yılına kadar tüm dünyada yaklaşık 610 bin uçak bakım teknisyenine ihtiyaç olacağını ifade etti.

Açılışı yapılan bu atölyeden bu yıl 130 öğrenci, önümüzdeki yıl ise 200 öğrenci hedeflediklerini kaydeden Işıl, "Bu okuldan yetişecek ilk uçak bakım teknisyenlerini görmek için biz de Boeing olarak sabırsızlanıyoruz. Çünkü bizim uçaklarımız da bu teknisyenlere emanet olacak" diye konuştu.
Kaynak: AA