BTSO Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı Duran Açıklaması

"Dünya bor rezervinin yüzde 72'si ülkemizde yer alıyor. Bu açıdan bor, ülkemiz için önemli bir zenginlik. Unutmayalım, bor madeni gelecek yılların petrolü gibi görülüyor"

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran, "Dünya bor rezervinin yüzde 72'si ülkemizde yer alıyor. Bu açıdan bor, ülkemiz için önemli bir zenginlik. Unutmayalım, bor madeni gelecek yılların petrolü gibi görülüyor" dedi.

Duran, BTSO Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu üyeleriyle Balıkesir Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bor elementinin kullanım alanları ve bor ile ilgili çalışmaların ele alındığı toplantıya katıldı.

Duran, burada yaptığı konuşmada, bor elementinin muhteşem bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Bor madeninin sanayiciler tarafından kullanıldığında farklı projelerin ortaya çıktığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Dünya bor rezervinin yüzde 72'si ülkemizde yer alıyor. Bu açıdan bor, ülkemiz için önemli bir zenginlik. Unutmayalım, bor madeni gelecek yılların petrolü gibi görülüyor. Bizler de sanayicinin bor konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığını biliyoruz. Buradan yola çıkarak bu madenimizi ekonomimize daha fazla fayda sağlaması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye'de ilk defa böyle bir böyle bir platform oluşturduk. Komisyonumuz kısa zamanda iyi bir noktaya ulaştı. Bor elementi sanayici tarafından kullanılmaya başlandığında çok farklı projeler ortaya çıkacak. Bizler bunun için çalışıyoruz, çünkü bor elementi bizim zenginliğimiz. Bu konuda bizleri destekleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay'a da teşekkür ediyorum."

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Ermişler ise bor elementinin önemli olduğunu belirterek, "Balıkesir Sanayi Odası olarak sizlere her zaman destek veremeye hazırız. Komisyonun yanında olacağımızı da belirtmek istiyorum ve çalışmalarınızı canı gönülden destekliyoruz. Sanayicilerimizde bu projeleri desteklerlerse bor elementi ülkemizi bir üst segmente taşıyabilir" diye konuştu.

Daha sonra Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonunun çalışmalarını içeren kitapçığın tanıtımı yapılarak, bor elementiyle ilgili projelere ilişkin bilgiler verildi.
Kaynak: AA