Ankara Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın: 250 iş yeri kül oldu

Ankara Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangında 250 iş yeri yandı.

Ankara Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın: 250 iş yeri kül oldu
Ankara Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın: 250 iş yeri kül oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nda sabaha karşı çıkan yangına, 35 araç ve 108 personelle anında müdahale etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, 'Yangınla ilgili sabaha karşı saat 04.28'de ihbar geldi. Ankara İtfaiyesi olarak saat 04.33'de, yani 5-6 dakika içerisinde toplam 35 araç ve 108 personelle yangına müdahale edildi' dedi. 250 işyeri yanan yangınla ilgili ekiplerin yoğun bir çaba gösterdiğini belirten Sipahi, 'Yangının pazar yerinin etrafında bulunan konutlara da sıçramaması için büyük çaba verildi. Kontrol altına alınan yangınla ilgili soğutma çalışmalarımız devam ediyor' diye konuştu.

Osmanlı Halk Pazarı'nın iç bölümünde güvenlik elemanlarının bulunmaması nedeniyle kapıların kırılarak yangına müdahale etmek zorunda kaldıklarını kaydeden Celil Sipahi, olayda can kaybı ve yaralı bulunmadığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, ilk belirlemelere göre, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

'ÇOK ACAYİP BİR YANGINDI'

Yangında işyeri zarar gören bir vatandaş, 'Çok yazık oldu. Keçiören için büyük bir kayıp oldu. Üzgünüz. Çok acayip bir yangındı. Yan binada benim evim vardı. Onun için çok korktum' dedi.

Osmanlı Halk Pazarı'nın ilk esnaflarından Salih Çetin, 'Ben buranın kurucuyum. 1992'de kurduk, bu düzene getirdik. Gece 05.00'te telefon geldi, 'dükkanlar yanıyor' diye. Geldik ki alevler içinde. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Elektrikten mi yoksa kundaklamadan mı olduğunu bilmiyoruz. Benim iki dükkanım vardı' dedi.

'ZARARIN BOYUTU 50 MİLYON'


Her dükkanın yaklaşık 200 bin TL değerinde mal olduğunu belirten Çetin, zararın boyutuna ilişkin, 'Burada her dükkanı 200 bin liradan hesaplayın, 250 ile çarpın, zararın boyutu o zaman çıkıyor. Ben bu işin bir toptanını yapıyorum. Bayağı büyük kayıp var. Esnaf olarak talebimiz esnafın mağdur edilmemesi için zararın karşılanması bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
İHA-AA

Kaynak: AA