Kreş Ücretine Yapılan Zam İçin Dava Açıldı

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi, Ege Üniversitesi içerisinde yer alan kreş ücretine yapılan zam için dava süreci başlattı

Kreş Ücretine Yapılan Zam İçin Dava Açıldı
Ege Üniversitesi içerisindeki kreş ve anaokulunun fiyatlarında yapılan zammı geçtiğimiz hafta protesto eden Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi, konu ile ilgili hukuksal süreç başlattı. Yüzde 100’e varan zam oranı için yürütmeyi durdurmaya yönelik dava süreci başlattıklarını dile getiren Sendika Başkanı Yasemin Zengin, "Geçtiğimiz hafta yaptığımız protesto sonrasında bir yazı hazırlayarak rektörlükten randevu talep ettik ancak ne yazık ki bir yanıt alamadık. Kurum yöneticileri, bizleri karşısına alıp dinlemeliyken, tam tersi bir tavır alınıyor. Her şeye rağmen mücadelemiz devam edecek" dedi.

Kreş ve anaokulu hizmetinin sosyal bir hizmet olduğunu hatırlatan Zengin, bu konuda diğer sendikalarla da birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Sorun çözüme kavuşmazsa iş bırakmaya kadar gideceklerinin altını çizen Zengin, "Kreş ile ilgili diğer sendikalarla birleşip bir toplantı düzenledik. Türk Sağlık-Sen, Türk Eğitim-Sen, SES, Eğitim-Sen, Genel Sağlık İş ve Eğitim İş olarak, kreş konusunda direnmemiz gerektiği ile ilgili bir karar vardık. Velileri de bu konuda bilgilendirerek, fikirlerini aldık. Şu anda velilere, ücretler makul orana çekilmedikçe yapılan zam oranını yatırmamalarını, eski ücretlendirmeye göre ücret yatırmaları gerektiğini söylüyoruz. Çözüm gelmezse tüm sendikalar olarak greve kadar gideceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA