Türkmenlerden Başkan Dinç'e Teşekkür Mektubu

Bayırbucak Türkmenleri, kendilerine yardım gönderen Çankırı halkı adına Belediye Başkanı ve eşine teşekkür mektubu gönderdi

Çankırı Belediyesince Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasının ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç'e teşekkür mektupları gelmeye başladı.

Çankırı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadıkları sıkıntılar karşısında kayıtsız kalmadıkları ifade edildi.

Yapılan yardımların ardından Türkmenlerin Belediye Başkanı Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç'e teşekkür mektubu gönderdiği bildirilen açıklamada, "Bayırbucak Türkmenleri adına Mustafa Kabakçı, Zehra Hacı İbrahim, Atidal Şireyki, Beyan Karali, Talal Acuş, Nedim Munla, Ragıp Mullamusa, Fuat Şerif, Yusuf Foz, Ceylan Silo, Mustafa Ummuhan, Büşra Tolha, Bera Şirin, Ahmet Abdulkadir, Yusufhan Çıldır, Muhammet Hatip, Emine Doğancı, Sara Derviş, Meysa Munla Ahmet, Firdevs Akça, Safa Sakallı tarafından kaleme alınan 21 teşekkür mektubu Çankırı'ya ulaştı. Mektuplarında bulundukları zor koşullardan da bahseden Türkmen kardeşler, yapılan yardımları unutmayacaklarını dile getirdi" ifadeleri kullanıldı.

Mektuplarda şu görüşler dile getirildi:

"Sevgili Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç nezdinde tüm Çankırı halkına Bayırbucak Türkmenleri olarak teşekkür mektubumuzdur.

Bayırbucak Türkmenleri'nden size bir değil, milyonlarca teşekkürümüz var. Biz iyi anladık yalnız olmadığımızı, çünkü bizi yalnız bırakmadınız. İyiliklerinizi hiç unutmayacağız. Allah sizi ve devletinizi korusun. Allah sizi bizim durumumuza koymasın. İnşallah yarın bizim memleketimiz eski haline döndükten sonra sizi bir davet edeceğim, memleketimize bir bakarsın. Özür dilerim, çünkü sizin ve bizim dedim. Yanlışım odur. Çünkü kardeşlikte biz siz yok.

Esed ve Rus uçakları hiç durmadı ve hep köylere bomba attı. Oradaki Türkmen kardeşlerimiz köylerini bırakıp sınır bölgesine gitmek zorunda kaldı. Türkiye halkı duyar duymaz hemen yardıma başladı. Sizin yardım tırlarınızı görünce çok sevindim. Sadece beni değil birçok anne ve çocuğu sevindirdiniz. Allah razı olsun.

Ülkemde analar babalar kan ağlıyor. Bizler arkadaşlarımızın düğününü göreceğimize onları kefenler içinde gördük. Her gün sevdiklerimizin üzerine toprak atıyoruz. Buralar, bir daha anne ve babalarının ellerini tutamayacak çocuklarla dolu. Acılarımızın en yakın zamanda son bulmasını diliyoruz. Yardımlarınızı hiç unutmayacağız, asırlar boyunca çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatarak unutturmayacağız. Hep yüreğimizde taşıyacağız."
Kaynak: AA