Kore Gazileri Onuruna Akşam Yemeği Programı Düzenlendi

Güney Kore Büyükelçiliği, Kore gazileri ve aileleri onuruna akşam yemeği programı düzenledi.

Ankara'da yaşayan Kore gazileri ve aileleri onuruna bir otelde düzenlenen programa, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho'nun ev sahipliği yaptı.

Kore şehit ve gazileri için saygı duruşu ve iki ülke marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükelçi Cho, gazilere ve ailelerine teşekkür etti.

Kore'nin dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerden biri haline geldiğini ifade eden Cho, "Ama 65 yıl önce koministlerin saldırısına karşı koymasaydı şimdiki özgürlük ve zenginliği gerçekleşemezdi. Korelilerin, ülkelerini koruyan Türkleri unutması mümkün değil. Bu minnettarlığı ifade etmek için bu yemek davetini düzenlemiş bulunuyoruz" dedi.

Kore gazilerinin torunlarına eğitim bursu verildiğini hatırlatan Cho, şöyle konuştu:

"Sizlerin fedakarlığınız ve çabalarınız sayesinde oluşan Kore demokrasisi ve ekonomik büyüme, Türkiye'nin işbirliği ile daha da gelişmektedir. Türkiye'yi ziyaret eden Korelilerin sayısı da her geçen yıl daha da artmaktadır. Koreliler için Türkiye'nin gözde olması, Türkiye'nin kadim tarihi ve zengin kültürü ile kan kardeşliğinden gelen samimiyetindendir. Bu çerçevede sizlerin fedakarlığı sonucu iki ülke, aralarındaki işbirliğinin daha çok ilerlemesinin yollarını arayacaktır. Bunun için Türkiye'nin uluslararası arenada daha büyük bir rol üstlenmesi ve az olsa da bir katkıda bulunmayı arzu ederiz."

Kaynak: AA