Afganistan'da Yetimlere Temel Düzeyde Türkçe Eğitim Kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kabil-İstanbul Dostluk Yetimhanesinde barınan 70 öğrenciye Temel Düzeyde Türkçe Eğitim Kursu düzenlendi.

Afganistan’da TİKA Öğretmenleri Projesi kapsamında yürütülen bir faaliyet tamamlandı.Kabil-İstanbul Dostluk Yetimhanesinde barınan 70 öğrenciye düzenlenen Temel Düzeyde Türkçe Eğitim Kursu tamamlandı. Üç ay süre ile yetimhane dersliklerinde düzenlenen kurslar ile çocuklar, Türkçe ses düzeni ve alfabeyi öğrendiler.

Temel Düzeyde Türkçe Eğitim Kursu TİKA Kabil Koordinatörlüğünde düzenlenen törenle sona erdi. Törene, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Kabil-İstanbul Dostluk Yetimhanesi Müdürü Mevlevi Abdulrahim Emiri ve misafirler katıldı.

Törende konuşan Temel Düzeyde Türkçe Eğitim Kursu Öğretmeni Mutlu Güzel, yetim öğrencilerin çok başarılı olduğunu, kursa yoğun ilgi gösterdiklerini belirlterek bundan sonra A1 düzeyinde eğitime başlayacaklarını belirtti.

Verilen son dersten sonra Yetim öğrenciler ve misafirler ile birlikte Aralık Ayı Yetim Buluşması kapsamında, TİKA tarafından hazırlanan öğle yemeği servisi yapıldı. Düzenlenen tören yetim öğrencilere hediye verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA