Adliye Önünde Terk Edilen Araç Bomba Paniğine Yol Açtı

İstanbul Adliyesi önünde terk edilmiş şüpheli bir araç paniğe neden oldu. Bomba yüklü olmasından şüphelenilen araç özel eğitimli köpekler ile incelendi. Araçta herhangi bir bomba unsuruna rastlanmadı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi Metrobüs kapısı önünde terk edilmiş şekilde bulunan 34 VP 7210 plakalı otomobil, polisi alarma geçirdi. Anahtarı üzerinde bulunan şüpheli araç için uzman ekipler adliyeye çağrıldı. Adliye önünde önlem alınırken, idari işlerden sorumlu Cumhuriyet Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı da olay yerine gelerek güvenlik güçlerinden bilgi aldı.

Plaka üzerinde yapılan incelemede aracın hacizli olduğu tespit edildi. Bunun üzerine adliyede haciz işlemlerine bakan bir memur yakalamalı araç hakkında bilgileri olup olmadığı konusunda olay yerine çağrıldı. Bir süre güvenlik güçleri ile konuşan memur daha sonra buradan ayrıldı. Olay yerine gelen bomba uzman ekipler özel kıyafetlerini giydikten sonra eğitimli köpekler ile aracı inceledi. Araçta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı.

Çekici ile otoparka çekilen aracın yakalamalı ve hacizli olduğu öğrenildi. Güvenlik kameralarını inceleyen güvenlik güçlerinin yakalamalı olan aracı iki kişinin adliye önüne bıraktığını tespit etti. Aracı adliye önüne bırakan şahısların daha sonra metrobüsle bölgeden ayrıldıkları öğrenildi.

Öte yandan, yol kapalı iken bir vatandaşın şüpheli aracın önünden geçmesi dikkat çekti. Kapalı yoldan geçmeye çalışan başka bir kişi ise güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı.
Kaynak: İHA