Rus Uçaklarının Muhaliflere Yönelik Saldırıları

Rus ordusuna ait savaş uçakları Halep'in Mare ilçesinde muhaliflerin DAEŞ'le olan cephe hattını bombaladı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyindeki Mare ilçesi çevresinde terör örgütü DAEŞ'le olan cephe hattında bulunan muhaliflerin karargahına bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.

Cebhetu'ş-Şamiyye (Şam Cephesi) basın sorumlularından Ebu Mahmud Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının akşam üstü Halep'in kuzeyindeki Mare ilçesinin doğu kesimlerinde, muhaliflerin terör örgütü DAEŞ'le olan cephe hattına saldırdığını söyledi.

Nasır, ''Rus uçakları Halep'e bağlı muhaliflerin kontrolündeki Mare'de muhaliflerin cephe hattına vakum bombasıyla saldırdı. Saldırıda yaralananlar oldu. Ruslar kentin kuzeyinde DAEŞ yerine muhaliflere saldırıyor. Zaten Rus uçakları şimdiye kadar da DAEŞ merkezlerine saldırmış değil'' ifadelerini kullandı.

- ''Suriye ordusuna ait 2 askeri helikopter Halep'in kuzeyindeki Afrin ilçesine indi''

Suriye ordusuna ait 2 askeri helikopterin Halep'in Afrin ilçesine iniş yaptığını söyleyen Nasır, ''Halep'in kuzeyindeki muhaliflere, bir yandan PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, diğer taraftan Rus uçakları ile terör örgütü DAEŞ saldırıyor. Muhalifler, Halep'in kuzeyinde üç cephede, rejim, PYD ve DAEŞ'le, çatışıyor'' diye konuştu.

Rus ordusuna ait savaş uçakları eylül sonunda Suriye'de başlattığı hava saldırılarında şimdiye kadar Halep, Hama, Humus ve İdlib'te muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerleri ile muhaliflerin karargahlarına saldırıyor.
Kaynak: AA