Ünye'de Engelli Rampalarına Düzenleme

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Aslan Güdek, "Ünye Belediyesi ile ortak konsensüs sağlanıp engellilerin önündeki engellilerin kaldırılması yönünde ilçede rampalarda düzenleme yapılmalı, olmayan yerlere de rampa yerleştirilmelidir" dedi.

Güdek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye'de alışveriş merkezi, mağaza ve marketlerde engelli rampaların bulunduğunu ancak bu rampaların çok dik olması nedeniyle engellilerin kullanımına uygun olmadığını söyledi.

İlçede bir çok yerde engelli rampasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Güdek, şunları kaydetti:

"Engelli arkadaşlarımız mağazalara ve marketlere giremediklerini ifade ediyorlar. Buralarda rampalar var ama rampalar füze rampası gibi çok dik. Ünye’de AVM, mağaza, marketlere giremiyoruz, zeminde olanların da ya kaldırımın kenarı yüksek, ya eşik yüksek buralara bir çözüm getirilip engelli insanların ulaşabilirliğini sağlaması açısından çalışma istiyoruz. Ünye Belediyesi ile ortak konsensüs sağlanıp engellilerin önündeki engellilerin kaldırılması yönünde ilçede rampalarda düzenleme yapılmalı, olmayan yerlere de rampa yerleştirilmelidir."

Kaynak: AA