Gaziosmanpaşa Belediyesinden Kömür Satış Noktalarına Denetim

Temiz ve yaşanılabilir bir kent için çalışmalarını sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, kömür satış noktalarında kontrollere başladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesinden Kömür Satış Noktalarına Denetim
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Gaziosmanpaşa Belediyesi, kömür satış noktalarında kontrollere başladı.

Ekipler kömür satışı yapılan noktalardan numune alarak, tahlil için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Yakıt Analiz Laboratuvarına gönderdi. Burada bir dizi işlemden geçen kömürün içinde bulunan maddelerin yeterli düzeyde olup olmadığı tespit ediliyor. Ayrıca işletmelerin yeterlilik belgeleri kontrol ediliyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kış mevsimi öncesi kömür satış noktalarında denetime başladıklarını belirterek, "Çevre ve insan sağlığını gözeterek vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşamaları için bizlerin sorumluluklarının yanı sıra vatandaşlarımızdan da bazı isteklerimiz olacak. Vatandaşlar kömürlerini kömür satış noktalarından almalı, açık ve belgesiz kömür satın almamalı. Esnafın, Mahalli Çevre Kurulu kararınca kriterleri belirlenen kömürleri satmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda belediyemize şikayetlerini iletebilir. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı olarak denetimlere periyodik olarak devam edilecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA